Post Single Page

5 redenen waarom je aan videomarketing moet doen!

Britt van Smeerdijk

In booming Posted

Moeten, moeten. Ik moet helemaal niks zul je denken. Nou, als jij in 2017 niet achter wilt blijven op je concurrenten, moet je hier misschien wel eventjes aan denken. Videomarketing. Volgens een onderzoek van Cisco zal dit jaar 69% van het internetverkeer uit video bestaan. En houd je vast: in 2018 ruim 80%. Heb ik nu je aandacht? Mooi. 

Naast dat video dus een steeds grotere en grotere rol gaat spelen, zijn er natuurlijk nog een hele hoop andere redenen waarom het voor je bedrijf goed is om meer met video te doen.

1. Beeld trekt de aandacht

Wij mensen zijn visueel ingesteld. Om die reden verwerken de meeste van ons informatie op basis wat we zien. Visuele informatie nemen we veel sneller op dan tekst: maar liefst 600.000 keer sneller! Dat is wel zo fijn als je wilt dat je klanten je boodschap onthouden.

2. Video leidt tot meer verkoop

Wanneer personen uw producten gebruikt zien worden of zien bewegen, wordt dit product voor hen een stuk tastbaarder. De kans dat een klant jouw product koopt is met een video twee keer groter dan zonder een video.

3. Video vergroot je bereik

Dit komt omdat personen sneller geneigd zijn om video’s te delen dan platte teksten. De kans dat jouw video dus steeds meer en meer bekeken wordt, is dus groter dan wanneer je een artikel schrijft. Vergeet dus niet om je video op veel kanalen te verspreiden want des te groter is het publiek die je kunt bereiken.

4. Video is goed voor de branding van je bedrijf

Video leent zich ideaal om uw organisatie ‘een gezicht’ te geven. Je creërt bijvoorbeeld herkenbaarheid door steeds dezelfde personen of formatjes in de video’s naar voren te laten komen. Daarnaast kunt je met mooie, ontroerende of leuke video’s, het beeld wat personen van je organisatie hebben, veranderen! 

5. Video vergroot je vindbaarheid

Een video aan je website toevoegen verhoogt de kans om op de eerste pagina van Google terecht te komen met 53%. Een goede titel, omschrijving, tags en het liefst ook ondertiteling zijn hierbij natuurlijk wel erg belangrijk. Maar als je dit goed doet, is de kans groot de klanten jou als eerste vinden tussen de duizenden zoekresultaten. Hierdoor gaan ze wellicht eerder naar jou dan naar de concurrent.

Kortom: investeer het komende jaar en de jaren daarna in videomarketing. Als video content goed wordt ingezet en volledig geïntegreerd in de content strategie, kan het leiden tot hele mooie resultaten.

0 Comments

Leave a Comment