Videostrategie, YouTube Channel Management

Rituals

Project details

Client

Rituals

Category

Videostrategie, YouTube Channel Management

Hoe kan één van de grootste en bekendste Nederlandse cosmeticamerken groeien op YouTube en daarmee haar online community uitbreiden? Met dit vraagstuk gingen wij aan de slag voor Rituals.

De doelstellingen vooraf waren duidelijk. Rituals wilde o.a. groeien in abonnees, views en uitkijkpercentage. Bij de huidige videostrategie van Rituals ontbrak het vooral aan een consistent uploadschema, variatie in videovormen (HHH-model) en een hoog uitkijkpercentage bij de yoga-video’s.

Wij zijn begonnen met het analyseren van de huidige videogegevens om duidelijk in kaart te brengen waar het YouTube-kanaal van Rituals op het startmoment stond. Vanuit hier konden we zien op welke punten het kanaal nog verbetering nodig had. Met deze informatie wisten wij een heldere strategie te formuleren om de doelstellingen binnen korte tijd te behalen. Wij gingen onder andere aan de slag met optimalisatie van de huidige video’s, content strategie, vormgeving en een uploadschema.

Dankzij de nieuwe videostrategie hebben we de volgende resultaten voor het YouTube-kanaal van Rituals weten te realiseren:

– Stijging van het uitkijkpercentage (van video’s met een lengte van 30 minuten) met 5%

– Stijging van het aantal abonnees met 15%

– 95% meer views dan het jaar ervoor

– Een enorme verbetering in kijktijd (85% meer dan het jaar ervoor)

01
02
Share on
Previous

NOC*NSF

Next

Knab