Post Single Page

Wat kost een online video?

Britt van Smeerdijk

In Uncategorized Posted

We winden er geen doekjes om: online video is hot! Tijd dus om te kijken wat video voor jouw bedrijf kan betekenen (en geloof ons: dat is een hele hoop!) Maar voordat je echt kan beslissen of je wel of niet iets met video gaat doen, wil je natuurlijk weten wat dit je gaat kosten. Dat begrijpen wij. Het is lastig om daar een eenzijdig antwoord op te geven omdat de ene productie de andere natuurlijk niet is. Maar we gaan ons best doen.

Een online video kost ongeveer tussen de 500 en 3000 euro (met uiteraard uitschieters naar boven). Factoren die deze prijsstelling beïnvloeden zijn:

  • Hoeveelheid (hoe meer video’s jij afneemt bij een producent, hoe lager de kosten)
  • Draaidagen (hoeveel draaidagen zijn er nodig voor één video en kan je wellicht meerdere video’s in één draaidag opnemen)
  • Benodigde apparatuur
  • Omvang crew
  • Verwachtingen (wil je een unieke opname locatie of is -bij wijs van spreken- iemands huiskamer voldoende)
  • Aankleding van de video (muziek, visuals, ondertiteling, animaties)

Ja, een video kost meer dan een blogbericht. Logisch natuurlijk. Aangezien er veel meer tijd in een video gaat zitten dan in het schrijven van een artikel. Maar de impact van video is enorm. Bovendien zou je eerst een aantal video’s af kunnen nemen en bij het behalen van de gewenste resultaten verder kunnen kijken naar de vervolgstappen.

Als je de kosten toch nog aan de hoge kant vindt, probeer dan samenwerkingen aan te gaan met je leveranciers. Zo dek je samen de kosten en dit scheelt natuurlijk een hoop geld.

Online video is echt niet alleen toegankelijk voor de bedrijven met enorme marketingbudgetten. Ook de (kleinere) MKB’ers kunnen profiteren van de voordelen van online video. Neem gerust contact met ons op om te praten over de mogelijkheden die bij jouw budget passen. Wij helpen je graag!

 

 

 

0 Comments

Leave a Comment