Post Single Page

Zo genereer je leads met video

Britt van Smeerdijk

In Uncategorized Posted

Wanneer je in je marketingstrategie al veelvoudig gebruik maakt van video, is het voor jou wellicht ook wel interessant om te weten hoe je hier nou directe leads uithaalt. De twee voornaamste toepassingen zijn het gebruik van ‘lead capturing’- formulieren en e-mailgates. Dit wordt ook wel een turnstile genoemd.

E-mailgates

Bij een e-mailgate vraag je naar het e-mailadres van de kijker voordat de video wordt afgespeeld. Op de manier verzamel je effectief leads. Als de kijker zijn of haar e-mailadres invult, krijgt ie de video te zien. Maar als je wilt dat de kijker dit ook echt doet, moet je er wel voor zorgen dat ze de video écht heel graag willen zien. Dit zijn bijvoorbeeld webinars.

Lead-gen formulier

Je kunt ook tijdens of na de video gegevens verzamelen (verplicht of optioneel). Zorg dat de minuten voordat je zo’n formulier plaatst dan zo interessant/spectaculair/grappig zijn dat de kijker heel erg graag de video af wilt kijken. Turnstiles hebben overigens meer effect in het midden van de video dan voor of achter de video. Uit cijfers van het videoplatform Wistia blijkt dat een pre-roll turnstile een gemiddelde conversie heeft van 8,49%, een mid-roll een conversie heeft van 22,17% en een post-roll turnstile een conversie heeft van 3,05%.

Zoals je in de onderste grafiek kunt zien, moet je dus voor het beste resultaat je turnstile rond de 10% of 20% van je video plaatsen.

turnstile conversie rate, turnstile conversion rates

Wij adviseren dus niet om je turnstile aan het einde of aan het begin van je video te plaatsen. Als je dit wel graag wilt doen, zorg dan dat je iets heel goeds te bieden hebt, wil je leads generen.

Wanneer je succesvol leads wilt generen uit je video’s, moet je er in eerste instantie voor zorgen dat je content maakt die de kijker heel erg graag wilt zien. De kans is dan heel erg groot dat zij hun e-mailadres willen achterlaten en daar kan jij weer heel erg veel profijt van hebben. Zorg dan wel dat je de follow-up van je leads niet vergeet!

Lees hier hoe je ervoor zorgt dat de kijker niet afhaakt bij jouw online video!

0 Comments

Leave a Comment